دکتر سیدمصطفی مختاباد

دکتر سیدمصطفی مختاباد متولد سال 6331 از ساری (امره)، کارشناسی ادبیات‏نمایشی از دانشکدۀ هنرهای دراماتیک تهران (دانشگاه هنر)، کارشناسی ارشد (A.F.M) هنرهای‏نمایشی و نقد از دانشگاه ایالتی یوتای آمریکا و دکترای تئاتر، فیلم و ارتباطات از دانشگاه بریگام‏یانگ آمریکا او پس از اتمام تحصیلات، در ایران به تدریس و پژوهش در دانشگاه تربیت‏مدرس و همکاری با سایردانشگاه‏ها پرداخت و به امر ترجمه، تالیف، خلق آثار هنری، سخنرانی علمی در دانشگاه‏های داخل و خارج و نیزنظریه‏پردازی مبادرت ورزیده و مقالات علمی پژوهشی و ISI متعددی نیز در مجلات معتبر داخلی و خارجی به چاپ رساند. او درحال حاضر، با رتبۀ استادی، رییس مرکز رشد هنر و علوم انسانی دانشگاه تربیت‏مدرس است. دکتر مختاباد در راه‏اندازی دوره‏های کارشناسی، کارشناسی‏ارشد و دکتری رشته‏های هنری‏علمیِ دانشگاه‏های دولتی، غیردولتی و آزاد نقش داشته است. همچنین، موسسات آموزش عالی رویان و ساریان را در مازندران راه‏اندازی کرده است و نیز، ماهنامۀ هنرهای‏نمایشی را منتشر کرده است. او عضو شورای هنرمندان، نویسندگان و شعرای کشور، عضو گروه نمایش و ادبیات‏نمایشی فرهنگستان هنر و فرهنگستان ادب و عضو هیئت مدیرۀ انجمن علمی نقد ادبی ایران، عضو در هیئت تحریریه مجلات علمی‏پژوهشی هنرهای نمایشی و موسیقی هنرهای زیبای دانشگاه تهران، کیمیای هنر فرهنگستان هنر و مجلۀ فرهنگ و ادبیات عامیانۀ دانشگاه تربیت‏مدرس می باشد و همکاری نزدیک با دائره‏المعارف بزرگ اسلامی و سردبیری مجلات علمی‏پژوهشی فصلنامه تئاتر(انجمن نمایش ایران)، نامه هنرهای نمایشی(دانشگاه هنر) و معمارشهر(دانشگاه آزاد) را در کارنامه خود دارد. دکتر مختاباد چند اثر هنری و فرهنگی در صدا و سیما با عناوین عرفان اسلامی، طنز پارسی، مجلۀ موسیقی و هنر هشتم را به عنوان طراح، پژوهشگر و تهیه‏کننده تولید کرده‏اند. ایشان دو مجلس تعزیۀ شهادت حضرت ابوالفضل عباس(ع) با ترجمۀ پیتر چلکوفسکی و تعزیۀ شهادت حضرت امام حسین (ع) را با ترجمۀ خود، در سالهای 5891، 6891 و 5002 تهیه و در آمریکا به روی صحنه برده اند که مورد استقبال مخاطبان آمریکایی و ایرانی واقع گردید. او در سال 6831 از سوی ستاد فرزانگان استان مازندران، به عنوان چهرۀ ماندگار آن استان برگزیده شدند و در دو دوره به عنوان استاد نمونۀ دانشگاه تربیت مدرس، انتخاب گردیدند. همزمان در سال 9831، به مرتبۀ استاد تمامی دانشگاه تربیت‏مدرس نائل شدند. از آثار تالیفی منتشرشدۀ ایشان سینمای شرق، مدیریت و توسعۀ تئاتر ایران، تعزیه نمایشی از ایران، به زبان انگلیسی و ... را، می‏توان نام برد. ایشان در سفر مطالعاتی به آمریکا علاوه بر تدریس در دانشگاه ایالتی یوتا، در دانشگاه‏های استنفورد و بریگام‏یانگ، سخنرانی نموده‏اند.

امیرحسین پورجوهري

امیرحسین پورجوهري تحصیلات خود را در دوره ی کارشناسی ارشد معماری (0831) کارشناسی ارشد مهندسی طراحی محیط زیست (3831) و دکتری شهرسازی (9831) گذراند از سال 5831 به عضويت هيات علمي دانشـگاه درآمد و در حال حاضر استادیـارگـروه هاي طراحي و برنامه ريزي شهري است. به موازات تدریس، از سال 3831 به عنوان موسس و مديرعامل مهندسين مشاور كهن دژ مشغول به کار است.

مراد ثقفی

مراد ثقفی روزنامه نگار، پژوهشگر مسائل سیاسی، ناشر ایرانی و صاحب امتیاز و مدیر مسئول نشریه گفتگو است. این نشریه در دهه هفتاد نقش مهمی در تبیین نظری مفاهیمی چون جامعه مدنی در ایران داشت. مراد ثقفی در آبان 6331 در تهران به دنیا آمد. وی دکترای برق و الکترونیک خود را در 1891 از اکول پلی تکنیـک فدرال لوزان در سوئیس گرفت و پس از آن برای طی دوره پست دکترا به دانشگاه یو سی ال ای در آمریکا رفت. وی هم چنین دوره کارشناسی‌ارشد علوم سیاسی را در مدرسه عالی مطالعات علوم اجتماعی فرانسه گذرانده است. پس از بازگشت به ایران مجله گفتگو را به مدیر مسئولی پدرش رضا ثقفی در دهه هفتاد پایه‌گذاری کرد. وی علاوه بر سردبیری گفتگو مدیر نشـر شیرازه نیز هست. وی جزو اندیشمندان سکولار در ادبیات سیاسی ایران محسوب می‌شود. مراد ثقفی در دهه هفتاد اقدام به انتشار نشریه گفتگو با مشی اجتماعی و فرهنگی کرد. در فصلنامه گفتگو مطالب و مقاله های تألیفی وزن بیشتری نسبت به ترجمه داشت و با نگاهی سکولار به علوم انسانی یکی از نشریات تأثیرگذار دهه هفتاد به شمار می‌رفت. ثقفی در انتشارات شیرازه دبیر مجموعه‌های مفاهیم علوم اجتماعی، قدم اول، جامعه و سیاست، فلسفه و اقتصاد سیاسی است.

سام طهرانچی

سام طهرانچی (متولد 9431) کار حرفه‏ای خود را از سال 9731 با تاسیس شرکت هسته طراحی (فضای چهارم) به‏صورت مستقل آغاز نمود. او فارغ‏التحصیل رشته معماری و شهرسازی از دانشگاه شهید بهشتی در مقطع فوق لیسانس است؛ از آغاز با دغدغه تاثیرگذاری در معماری ایران و ایجاد جریانی نوین، فعالیت‏های خود را در زمینه طراحی معماری و شهرسازی در مقیاس‏های مختلف در این رشته ادامه داده است. ایجاد معماری با اصالت، منطقی و منطبق با ضوابط و استانداردهای معماری و اصول فنی از اهداف اصلی او به شمار می‏رود. او معتقد است در کشور ایران در کنار خلاقیت‏ها و نوآوری معماری؛ پرداختن به اصول زیربنایی و رعایت موضوعات فنی، امری ضروری برای ایجاد آینده‏ای بهتر برای معماری و شهرسازی ایران است. همچنین از نظر وی معماری و شهرسازی دو مقوله جدا ناپذیر از یکدیگر هستند و باید برای ایجاد یک جریان مثبت معماری، به طراحی شهری شهرسازی و استقرار بناها در شهر به همان میزان اهمیت داده شود. به این دلیل اکثر پروژه‏هایی که در مقیاس‏های بزرگ در شرکت هسته طراحی به انجام می‏رسند با توجه ویژه به زمینه (txetnoC) دربرگیرنده پروژه‏ها شکل می‏گیرند و بازگو‏کننده ویژگی‏های سایت و برنامه عملکرد خود هستند. از اهم پروژه‏های صورت‏گرفته توسط مهندسین مشاور هسته طراحی می‏توان به این پروژه‏ها اشاره نمود: پروژه شهرک‏های مسکونی 00001 واحدی در ونزوئلا، طراحی و ساخت در سال‏های 4831- 6831 پروژه باغ کتاب تهران، طراحی و ساخت در سال‏های 7831- 1931/ پروژه پردیس بهارستان (طرح جامع و طراحی ساختمان‏های کمیسیون‏ها و کتابخانه، موزه مرکز اسناد و مرکز پژوهش‏های مجلس شورای اسلامی)، طراحی و ساخت در سال‏های 9831- امروز/ پروژه ساختمان جدید مرکزی بورس اوراق بهادار تهران، طراحی و ساخت در سال‏های 1931- امروز/ همکاری در طراحی پروژه اقامتی، تجاری، اداری مگنت مینسک در بلاروس، طراحی و ساخت در سال‏های 7831- امروز او با دانشگاه آزاد بندرعباس در دانشکده معماری به عنوان مدرس مبانی طراحی معماری همکاری دارد.

علی اعطا

علی اعطا دارای درجه کارشناسی ارشد معمـاری از دانشکده هنـرهای زیبا و پژوهشـگر دوره دکتـری تخصصی معماری در دانشـگاه علوم و تحقیقـات است. او از اوایـل دهه هشتاد تاکنون علاوه بر فعالیت حرفه ای معماری در شرکت های مشاوری همچون باوند و پارامادان دفتر شخصی خود را تاسیس کرده است. از جمله تجارب حرفه ای علی اعطا می توان به فعالیت هایی همچون "تهیه طرح توسعه و ساماندهی دانشگاه صنعتی امیرکبیر"، "طراحی دانشکده مهندسی هوافضای دانشـگاه صنعتی امیرکبیـر"، "طـراحی مجتمع تجـاری اداری نجیبـیه عـراق" و "طراحی چند پلازاهای شهری در ونزوئلا" اشاره کرد. به موازات فعالیت حرفه ای، از سال 5831 تاکنون، علی اعطا در شبکه سراسری رادیویی فرهنگ، به تولید برنامه در حوزه معمـاری، شهرسازی و میراث فرهنگی و تالیف یادداشت ها و مقالات متعدد در مطبوعات پرداخته است. کتاب "روزگار برزخی معماری ما" که دربرگیرنده گزیده ای از آثار نوشتاری اعطا در فاصله سالهای 58 تا 59 است، اخیرا توسط کتابکده کسری منتشر شده است. علی اعطا همچنین به عنوان مشاور رسانه ای، با معاونت معماری و شهرسازی وزارت راه و شهرسازی همکاری دارد.